DESIGNSLIDER

Ένα industrial loft με θέα την Ακρόπολη

Έναν ήρεμο παράδεισο πάνω από τη βουή της πόλης σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Κωνσταντίνος Πίττας ανακαινίζοντας ένα λοφτ με την ομορφότερη θέα της Αθήνας. Το λοφτ πήρε τη θέση μίας εγκαταλελειμμένης βιοτεχνίας ρούχων που κυριολεκτικά μεταμορφώθηκε στα χέρια του ταλαντούχου αρχιτέκτονα χωρίς, όμως, να χάσει τον industrial χαρακτήρα της.

Στόχος του αρχιτέκτονα ήταν να διατηρήσει τα υπάρχοντα δομικά στοιχεία και τη βιομηχανική αισθητική του χώρου, μεταμορφώνοντάς τον ταυτόχρονα σε μία σύγχρονη, άνετη και πολυτελή κατοικία. Προς επίτευξη αυτού, διατηρήθηκαν τα τσιμεντένια δοκάρια της οροφής και προστέθηκαν σύγχρονες πινελιές, όπως μεταλλικές επενδύσεις και πατητή τσιμεντοκονία.

Η μοναδικότητα του λοφτ έγκειται στο συνδυασμό των φυσικών υλικών (ατσάλι, μπετόν και ξύλο) και στη μίνιμαλ αλλά υψηλής ποιότητας διακόσμηση με μία μίξη μοντέρνων και vintage επίπλων. Το λοφτ είναι πολύ ευρύχωρο χάρη στην ανοικτή διαρρύθμιση του χώρου και οι τζαμαρίες επιτρέπουν την εισχώρηση άφθονου φυσικού φωτός και την απόλαυση της μοναδικής θέας προς την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό.

Ο διαχωρισμός των κοινόχρηστων χώρων (κουζίνα, τραπεζαρία, καθιστικό, γραφείο) από τους ιδιωτικούς (υπνοδωμάτια, μπάνια) έγινε μέσω συρόμενων πορτών από μέταλλο και γυαλί. Οι blackout κουρτίνες προσφέρουν εύκολα απομόνωση όταν αυτή απαιτείται.

Η ευελιξία ήταν μία από τις βασικές αρχές σχεδιασμού του αρχιτέκτονα, ο οποίος εγκατέστησε μία κινητή νησίδα στην κουζίνα και πρόσθεσε διαχωριστικές κουρτίνες στο καθιστικό για να μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε προσωρινό ξενώνα.

Photo Credits: I&O Photography

Κάντε κοινοποίηση στους φίλους σας! Και μέσω Messenger ή Viber!
Tags

Related Articles

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker