fbpx
BUSINESS+LEADERSHIP

Αυτές είναι οι 10 κορυφαίες εταιρίες στον κόσμο σύμφωνα με το ΜΙΤ

Show some love, share!

Κάθε χρόνο το MIT επιλέγει τις 50 εταιρίες που ξεχωρίζουν τόσο για την προηγμένη τεχνολογία τους όσο για την επιχειρηματικότητά τους. Κάποιες από αυτές είναι μεγάλες και αναγνωρισμένες εταιρίες, όπως η Apple και η Amazon, κάποιες άλλες είναι φιλόδοξες νέες εταιρίες που αρχίζουν να εδραιώνονται μέσω των πρωτοπόρων ιδεών τους, όπως η SpaceX και η Face++.

Σύμφωνα με το MIT οι 10 κορυφαίες εταιρίες που ξεχώρισαν το 2017 με γνώμονα το επιχειρηματικό τους μοντέλο αλλά και την τεχνολογική καινοτομία τους είναι οι εξής:

Η εταιρία βιοιατρικής που εδρεύει στην Πενσιλβανία έχει ήδη ξεχωρίσει για τη θεραπεία μίας μορφής προοδευτικής τύφλωσης. Ωστόσο, τα πειράματα που διενεργεί κατά της αιμοφιλίας Β μέσω ενδοφλέβιας θεραπείας την κρατούν ψηλά στη λίστα με τις εξυπνότερες εταιρίες.

Εταιρία βιοιατρικής με έδρα τη Νέα Υόρκη που έχει ξεχωρίσει για τις μεθόδους θεραπείας οφθαλμολογικών και άλλων ασθενειών. Η Regeneron στηρίζει τις φαρμακευτικές της έρευνες στη χρήση γενετικών πληροφοριών. Το Μάρτιο ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με την U.K. Biobank και το μεγαθήριο GlaxoSmithKline θα χρησιμοποιούσε το γενετικό υλικό 500.000 εθελοντών για φαρμακευτικές έρευνες που θα βασίζονταν στο συσχετισμό DNA και ασθένειας.

8. Tencent

Ιδιοκτήτρια εταιρία του μεγαλύτερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης στην Κίνα, του WeChat, και μεγαλύτερη εταιρία video-gaming παγκοσμίως, η Tencent βρίσκεται στη λίστα του MIT για 5η συνεχή χρονιά. Αν και το WeChat έχει ήδη πάνω από 900.000.000 ενεργούς χρήστες μηνιαίως, η Tencent συνεχίζει να βελτιώνει το app προσθέτοντας νέες δυνατότητες. Το εύρος των χαρακτηριστικών του προσελκύει όλο και περισσότερους χρήστες, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στην Tencent να πουλά περισσότερες διαφημίσεις και υπηρεσίες. Τον Απρίλιο ξεπέρασε ακόμα και την Wells Fargo κι έγινε μία από τις 10 πιο κερδοφόρες εταιρίες χάρη στην ανάπτυξη της στο gaming και στην online διαφήμιση.

7. Kite Pharma

Αυτή η βιοφαρμακευτική εταιρία της Καλιφόρνια παίρνει τα κύτταρα που καταπολεμούν τις ασθένειες και τα “κατασκευάζει” ώστε να καταπολεμούν τον καρκίνο. Μία από τις σημαντικότερες έρευνές της σχετίζεται με τη θεραπεία της επιθετικής λευχαιμίας.

6. iFlytek

Η iFlytek ήδη κυριαρχεί στην κινέζικη αγορά αναγνώρισης φωνής και πλέον επεκτείνεται σε συστήματα φωνητικών εντολών για αυτοκίνητα, σπίτια, ρομπότ και σχολεία. Έχει λανσάρει συστήματα που δίνουν στον άνθρωπο τη δυνατότητα να ελέγχει τα αυτοκίνητα, τις τηλεοράσεις και τις οικιακές συσκευές κι έχει επενδύσει σε μία startup που κατασκευάζει οικιακά ρομπότ. Έχει ξεκινήσει μία συλλογική προσπάθεια ανάπτυξης εκπαιδευτικών προϊόντων με σύστημα άμεσης μετάφρασης. Λέγεται ότι πάνω από 160.000 επιχειρηματίες χρησιμοποιούν το λογισμικό της και πάνω από 400.000.000 άνθρωποι κάνουν χρήση των προϊόντων της.

5. Alphabet

Οι θυγατρικές εταιρίες της Alphabet είναι κορυφαίες στην τεχνητή νοημοσύνη, στα αυτόνομα οχήματα και στην εικονική πραγματικότητα. Το DeepMind είναι ένα από τα τμήματά της που επινοεί νέους τρόπους συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης που σκοπό έχουν να μιμηθούν την ανθρώπινη νοημοσύνη για πιο γρήγορη μάθηση. Η πιο γνωστή και μεγαλύτερη θυγατρική της Alphabet, όμως, παραμένει η Google, η οποία τώρα συνεργάζεται με άλλες εταιρίες για τη δημιουργία αυτόνομων εξοπλισμών εικονικής πραγματικότητας για την πλατφόρμα της Daydream VR. Τα νέα μοντέλα θα διαθέτουν ενσωματωμένους επεξεργαστές ώστε να μην βασίζονται στα smartphones των χρηστών και θα χρησιμοποιούν αισθητήρες για να ανιχνεύουν καλύτερα τις κινήσεις των χρηστών στους εικονικούς κόσμους.

4. 23andMe

Πρωτοπόρα στον άμεσο γενετικό έλεγχο από την ίδρυσή της το 2006, η 23andMe έλαβε απαγόρευση από το FDA στο να παραχωρεί πληροφορίες στο κοινό. Το 2017 έφερε την άρση της απαγόρευσης ανοίγοντας έτσι μεγάλο επιχειρηματικό δρόμο στην εταιρία, η οποία πλέον δίνει γενετικές αναφορές σε άτομα που πάσχουν από τη νόσο Alzheimer, Parkinson και άλλες. Η εταιρία εξάγει DNA από δείγμα σάλιου των πελατών της, οι οποίοι έχουν πρόσβαση στα αποτελέσματα μέσω διαδικτύου. Η 23andMe έχει πάνω από 2.000.000 πελάτες παγκοσμίως και τα πορίσματά της έχουν χρησιμοποιηθεί σε έρευνες που σχετίζονται με τη γυναικεία γονιμότητα, την κατάθλιψη και άλλα.

3. Amazon

Η Amazon χρησιμοποιεί διάφορες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης για να αλλάξει τα δεδομένα της αγοράς. Η γνωστή Alexa, το σύστημα φωνητικών εντολών της εταιρίας, ελέγχει τα πάντα -από τηλεοράσεις μέχρι αυτοκίνητα- και προβλέπεται να γίνει η επόμενη πιο σημαντική πλατφόρμα υπολογιστών. Το πρωτοποριακό κατάστημα Amazon Go που εδρεύει στο Σιάτλ προσφέρει καινούρια αγοραστική εμπειρία στους πελάτες του, οι οποίοι απλά μπαίνουν στο κατάστημα, σκανάρουν μέσω app στο κινητό τους τα προϊόντα που θέλουν να αγοράσουν και η Amazon αναλαμβάνει την αποστολή.

2. SpaceX

Το 2017 η SpaceX απέδειξε ότι η επαναχρησιμοποίηση των πυραύλων είναι εφικτή. Αυτό καθιστά τα διαστημικά ταξίδια πιο οικονομικά και γρήγορα, κάτι πολύ σημαντικό για τον μακροπρόθεσμο στόχο της SpaceX να ιδρύσει ένα διαπλανητικό σύστημα μεταφοράς.

1. Nvidia

Αν και η Nvidia ακόμα βγάζει τα περισσότερα χρήματά της από την πώληση chips γραφικών για video games, έχει εδραιωθεί ως κορυφαίος πάροχος λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης. Το τελευταίο έτος, το εισόδημά της αυξήθηκε κατακόρυφα καθώς όλοι οι μεγάλοι πάροχοι Internet και cloud υπηρεσιών χρησιμοποιούν τα chips της και μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Toyota, χρησιμοποιούν την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης της εταιρίας.

 

Είσαι επιχειρηματίας; Start up; Θες premium αρθρογραφία, εργαλεία ανάπτυξης της επιχείρησή σου ή της ιδέας σου; Εργαλεία χρηματοδότησης; Το Business.globalist.gr είναι για σένα!

Tags

Related Articles

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker