Αυτό είναι το πιο αντικοινωνικό εστιατόριο του κόσμου

Sharing is caring!

Το Ichiran, μία από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες εστιατορίων της Ιαπωνίας, είναι το όνειρο κάθε ανθρώπου που θέλει να απολαύσει το φαγητό του απόλυτα μόνος. Σερβίρει αποκλειστικά “ramen” (σούπα με noodles) και η όλη φιλοσοφία του αντιτίθεται στην κοινωνική επαφή.

Τα εστιατόρια Ichiran δεν έχουν σάλα με τραπέζια, ούτε σερβιτόρους που παίρνουν παραγγελίες και σερβίρουν τους πελάτες. Αντ’ αυτού, έχουν ιδιωτικούς “θαλάμους”, όπου οι πελάτες κάθονται και συμπληρώνουν την παραγγελία τους στο μπλοκ που βρίσκεται μπροστά τους.

Όταν είναι έτοιμοι, καλούν τον σερβιτόρο πατώντας ένα κουμπί. Εκείνος σηκώνει την κουρτίνα από μπαμπού που χωρίζει τον θάλαμο, και περνώντας μόνο τα χέρια του σερβίρει το ramen και την ξανακλείνει, αφήνοντας τους πελάτες μόνους με τις σκέψεις και τη… σούπα τους.

Ο σκοπός είναι να βιώσουν οι πελάτες την εμπειρία του ramen χωρίς περισπασμούς.

Η ιδέα του solo dining είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και εκτός Ιαπωνίας. Στις ΗΠΑ οι κρατήσεις για ένα άτομο έχουν αυξηθεί κατά 62% και στο Amsterdam το Eenmaal, ένα pop-up εστιατόριο, είναι σχεδιασμένο για να σερβίρει αποκλειστικά ένα άτομο. Στην Κίνα, ένα δημοφιλές online show μαγειρικής, το Eating Alone, λαμβάνει εκατομμύρια views.

Με άλλα λόγια, εκείνοι που επιλέγουν να τρώνε μόνοι δεν είναι ποτέ πραγματικά μόνοι.