fbpx
DESIGN

Βιομηχανικό κτίριο του 1926 μετατρέπεται σε σύγχρονο loft

Show some love, share!

Βιομηχανικά στοιχεία, vintage έπιπλα και μίνιμαλ χρωματισμοί συνθέτουν το loft που άψογα ανακαίνισε η interior designer Vanessa Alexander στην Καλιφόρνια. Το 420 m² loft βρίσκεται στην κορυφή ενός τετραώροφου κτιρίου του 1926.

Για να δώσει μια πιο οικεία αίσθηση, η Alexander μοίρασε τον αχανή ενιαίο χώρο σε πολλά μέρη και χρησιμοποίησε έξυπνα διαχωριστικά. Η designer επέλεξε να διατηρήσει το τσιμεντένιο πάτωμα και τα πλαίσια των παραθύρων από ψευδάργυρο για να μην αφαιρέσει από το loft το βιομηχανικό στιλ του.

“Διατηρήσαμε σκούρους τόνους στη χρωματική παλέτα, με πολλά μαύρα και γκρι στοιχεία να αναμειγνύονται με καφέ δέρμα και οργανικό λινό. Ο χώρος είναι πολύ φωτεινός και δεν επηρεάζεται από τα σκούρα χρώματα,” λέει η Alexander.

Το σύγχρονο βιομηχανικό στιλ χαρακτηρίζει και την κουζίνα. Τα ράφια που κρέμονται από το ταβάνι τονίζουν το ύψος του χώρου και οι λεπτομέρειες από μπρούντζο αποτελούν αναφορά στην ιστορικότητα του κτιρίου. Η επιφάνεια της νησίδας που βρίσκεται στο κέντρο της κουζίνας είναι από πατητή τσιμεντοκονία.

Τεράστιοι καθρέπτες με μεταλλικό πλαίσιο φτιάχτηκαν κατά παραγγελία και τοποθετήθηκαν στην τραπεζαρία. Οι καθρέπτες προκαλούν ένα ατμοσφαιρικό παιχνίδισμα φωτός και λειτουργούν ως διαχωριστικό από τους υπόλοιπους χώρους.

Στο χώρο του υπνοδωματίου, το κρεβάτι χωρίζει το λουτρό από τους κοινόχρηστους χώρους. Κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο ξύλο και δέρμα από την ίδια την Alexander και την ομάδα της, γεμίζει το χώρο παρά την απλότητα του design του.

Στο λουτρό χρησιμοποιήθηκε πέτρα, πατητή τσιμεντοκονία και μπρούντζος.

Ένας μικρός χώρος διαμορφώθηκε ως γυμναστήριο για να καλυφθούν οι ανάγκες του ιδιοκτήτη.

Το roof garden πάνω από το loft προσφέρει μοναδική θέα προς την αποβάθρα της Santa Monica και την παραλία του Malibu. Εκεί, δεσπόζει ένα αιωνόβιο ελαιόδεντρο, η ανάβαση του οποίου έγινε με γερανό. Μία μεγάλη πέργκολα από μέταλλο και καλάμια σκεπάζει την εξωτερική κουζίνα, το σαλόνι και την τραπεζαρία.

Photo Credits: Shade Deggas

Tags

Related Articles

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker