fbpx
BUSINESS+LEADERSHIP

Γυναίκες που ίδρυσαν και διοικούν τις πιο καινοτόμες επιχειρήσεις σήμερα στις ΗΠΑ

Show some love, share!

Αν οι γυναίκες κινούν την Γη, τότε σίγουρα αυτές θα άνηκαν στην dream team των γυναικών αυτών. Γυναίκες ιδρυτές κορυφαίων εταιριών στις ΗΠΑ. Επιχειρηματίες με καινοτόμες και πρωτοποριακές ιδέες, αυτές οι γυναίκες συμπεριλαμβάνονται στην λίστα Most Innovative Women του κορυφαίου περιοδικού Inc.

Whitney Wolfe, Bumble

Αρχικά υπήρξε συν-ιδρυτής στο γνωστό σε όλους Tinder, όπου έφυγε με όχι και τις καλύτερες εντυπώσεις και ίδρυσε το Bumble, μια γυναικοκεντρική πλατφόρμα γνωριμιών. Μέσα από την εφαρμογή της έχει κτίσει μια μικρή αυτοκρατορία με 20 εκ. χρήστες, εστιασμένη στο γυναικείο τεχνολογικό επιχειρείν.

Amy Jain & Daniella Yacobovsky, BaubleBar

Το 2011, αφού πήραν το μεταπτυχιακό τους και συναντήθηκαν με έναν αναλυτή της UBS Bank, οι δυο φίλες ίδρυσαν την BaubleBar, μια έξυπνη εφαρμογή ηλεκτρονικού εμπορίου εστιασμένη στα αξεσουάρ μόδας. Σε μια αγορά με 85% περιθώριο κέρδους, το 50% των κερδών της εταιρίας προέρχεται από το website τους και το υπόλοιπο από τα καταστήματα λιανικής με τα οποία συνεργάζονται.

Katerina Schneider, Ritual

Η Schneider δεν είχε καμία όρεξη να αρχίσει την εταιρία της ενώ ήταν έγκυος, όμως αυτό το γεγονός την οδήγησε στο να ιδρύσει την Ritual. Αναγνώρισε το ότι οι πολυβιταμίνες που λάμβανε κατά την εγκυμοσύνη ήταν βασισμένες στην αντρική διατροφή της δεκαετίας του ’60 και αποφάσισε να αλλάξει αυτή την αγορά. Η εταιρία Ritual επανασχεδίασε τις πολυβιταμίνες κάνοντας απλές αλλά σημαντικές αλλαγές όπως να εκχυλίζει την Ω3 από την Αλόη και όχι από τα ψάρια κ.α.

Christina Bellman, Levo Oil

Η συσκευή Levo Oil μοιάζει με μια απλή μηχανή εσπρέσο όμως είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Αναμειγνύει βούτυρο ή λάδι με βότανα μαγειρικής όπως ο βασιλικός, η ρίγανη και… η μαριχουάνα. Από την ώρα που έβγαλε στην αγορά το αξίας 200 $ προϊόν της πέρυσι το καλοκαίρι, κάνει εξαψήφια νούμερα σε πωλήσεις κάθε μήνα!

Carol Reiley, Drive.ai

Με διδακτορικό δίπλα στον Hopkins και προϋπηρεσία για 17 χρόνια στην ρομποτική μάζεψε κεφάλαια 62 εκατομμυρίων δολαρίων για να φτιάξει ένα αυτόνομο όχημα βασισμένο στην Τεχνητή Νοημοσύνη κάτι που την τοποθετεί δίπλα και απέναντι σε μεγαθήρια όπως οι Uber, Tesla και GM.

Stephanie Lampkin, Blendoor

Ενώ ήταν στον τελικό γύρο συνεντεύξεων για να εργαστεί σε κορυφαία εταιρία τεχνολογίας, την απέρριψαν με την αιτιολογία ότι δεν είχε τεχνική εμπειρία, παρότι είχε σπουδές στο Stanford, το MIT, και την Microsoft στο βιογραφικό της. Έτσι αποφάσισε να φτιάξει το Blendoor για να εξαλείψει τις προκαταλήψεις από την διαδικασία προσλήψεων. Οι υποψήφιοι χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για να δουν τις θέσεις εργασίας και το Blendoor αφαιρεί ονοματεπώνυμο, φωτογραφίες και την ηλικία των υποψηφίων.

Stephanie Tilenius, Vida Health

Με προϋπηρεσία σε PayPal και Google, η Tilenius ίδρυσε την δική της εφαρμογή όπου με 70 $ ο χρήστης συνδέεται με ειδικούς υγείας και λαμβάνει συμβουλές για σημαντικά ιατρικά θέματα όπως ο διαβήτης αλλά και πιο lifestyle θέματα υγείας όπως η διατροφή και η γυμναστική.

Nadia Boujarwah, Dia&Co

Η Nadia Boujarwah αφού είδε ότι τα κορυφαία fashion brands συνεχίζουν να μην φτιάχνουν ρούχα για γυναίκες με λίγα παραπάνω κιλά, δημιούργησε την δική της εταιρία – συνδρομητική παρακαλώ! – για plus-size μεγέθη και πήρε και 25.000.000 $ από επενδυτές για να γίνει το νούμερο ένα σε μια συνεχώς παραγκωνισμένη αγορά που ξεπερνά τα 21,4 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως! Σε όλα αυτά σαφώς βοήθησε το γεγονός ότι ήταν αναλύτρια στην Wall Street πριν κάνει την Dia&Co.

Tags

Related Articles

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker