Ζεστή σαλάτα τόνου με σύκα, αχλάδι και σπανάκι

Sharing is caring!

Μία απόλυτα θρεπτική σαλάτα της Linda Tubby, η οποία σερβίρεται ζεστή.

Συστατικά (4 άτομα):

4 φιλέτα τόνου

5 κουταλιές κραμβέλαιο

8 σύκα (κομμένα στα 4)

1/2 lime

2 κουταλιές μπαλσάμικο

2 αχλάδια (κομμένα σε κυβάκια)

100 gr σπανάκι baby

Εκτέλεση:

Αλείψτε τα φιλέτα τόνου με κραμβέλαιο, μαύρο πιπέρι και χοντρό θαλασσινό αλάτι. Βουτήξτε την κομμένη πλευρά των σύκων στο έλαιο. Αναμίξτε λίγο χυμό lime με το μπαλσάμικο και το υπόλοιπο κραμβέλαιο και χτυπήστε το μείγμα με το σύρμα. Περιχύστε τα κυβάκια αχλαδιού με το υπόλοιπο lime.

Σε τηγάνι σοτάρετε την κομμένη πλευρά των σύκων για περίπου 1,5 λεπτό.

Βάλτε σε πιατέλα τα κυβάκια αχλαδιού, τα σοταρισμένα σύκα και τα φύλλα σπανακιού.

Βάλτε το τηγάνι σε υψηλή φωτιά και χαμηλώστε τη μόλις βάλτε μέσα τους τόνους. Σοτάρετε κάθε πλευρά για 1′. Το φιλέτο τόνου είναι νοστιμότερο όταν είναι μισοψημένο στο κέντρο.

Κόψτε τα φιλέτα τόνου σε φέτες και βάλτε τα μαζί με τα αχλάδια, τα σύκα και το σπανάκι. Περιχύστε με λίγο μπαλσάμικο. Σερβίρεται ζεστό.