DONTMISSGASTRONOMY

Κέικ παντζαριού με κρέμα φλαν και νιφάδες γκουάβα

Ο chef Jefferson Alvarez αποκαλύπτει τη συνταγή για αυτό το δελεαστικό κέικ. Ο συνδυασμός του κόκκινου παντζαριού και της λευκής κρέμας φλαν δίνει στο κέικ μοναδικό χρώμα και γεύση…

Συστατικά:

Κρέμα φλαν

2 βανίλιες

6 αυγά

1 κονσέρβα συμπυκνωμένο γάλα

1 κονσέρβα γάλα εβαπορέ

250 gr τυρί κρέμα

Κέικ

200 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι baking powder

1 πρέζα αλάτι

125 gr ζάχαρη

3 αυγά

1 βανίλια

300 ml ηλιέλαιο

Φρέσκος χυμός από 3 ωμά παντζάρια

Σιρόπι

2 κούπες ζάχαρη

1/2 κούπα νερό

Εκτέλεση:

Κρέμα φλαν

Αναμίξτε με σύρμα όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν λεία κρέμα.

Κέικ

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 135°C. Βάλτε σε μπολ το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ρίξτε στο μείγμα τα αυγά και χτυπήστε τα με το μίξερ. Προσθέστε τη βανίλια και το ηλιέλαιο και συνεχίστε να χτυπάτε έως ότου το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Προσθέστε τον χυμό από παντζάρι και χτυπήστε ξανά.

Ρίξτε το μείγμα του κέικ και το μείγμα από την κρέμα φλαν σε ταψί. Βάλτε το ταψί σε μπαιν-μαρί στον φούρνο για 55′. Όταν είναι έτοιμο, αφήστε το να κρυώσει για 10′ και αφαιρέστε το από το ταψί προσεκτικά.

Σιρόπι

Σε κατσαρόλα, βράστε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να γίνουν σιρόπι. Αφήστε το να κρυώσει.

Σερβίρισμα:

Περιχύστε το κέικ, όσο το σιρόπι είναι ακόμα ζεστό. Κόψτε το κέικ σε κομμάτια και πασπαλίστε με νιφάδες γκουάβα.

Jefferson Alvarez
Κάντε κοινοποίηση στους φίλους σας! Και μέσω Messenger ή Viber!
Tags

Related Articles

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker