fbpx
SLIDERTRAVEL+LEISURE

Μοναδικές παραδόσεις απ’ όλον τον κόσμο μέσα από φωτογραφίες

Show some love, share!

Αυτοσχέδιες ρουκέτες εκτοξεύονται στα βουνά του Λάος ως καλωσόρισμα των πρώτων βροχών… Ινδουιστές ξυρίζουν τα κεφάλια τους για να θρηνήσουν έναν νεκρό… Το ανθρώπινο ένστικτο της δημιουργίας σημαντικών τελετουργιών είναι παγκόσμιο.

“Κάθε μέρα, σε κάποιο μέρος του κόσμου, υπάρχουν άνθρωποι που συμμετέχουν σε τελετουργίες που αναγνωρίζουν ως παραδοσιακές,” γράφει ο Simon Bronner στο βιβλίο του “Explaining Traditions: Folk Behavior in Modern Culture”. “Οι παραδόσεις τροφοδοτούν την κουλτούρα τους… Αντί να είναι συνώνυμη του παρελθόντος, η παράδοση συνδέει το παρελθόν με το παρόν.”

Ας ταξιδέψουμε σε μακρινά μέρη του κόσμου για να γνωρίσουμε μοναδικές παραδόσεις μέσα από εκπληκτικές φωτογραφίες…

El Rocio Pilgrimage, Ισπανία: Κάθε καλοκαίρι, χιλιάδες ιππείς και πεζοί προχωρούν προς τη νότια Ισπανία για να γιορτάσουν την Πεντηκοστή.
Ρουμανία: Η νονά και οι γυναίκες συγγενείς των μωρών που βαπτίζονται τα κάνουν μπάνιο σε νερό με λουλούδια για να ευχηθούν υγεία, πλούτο, χαρά και σοφία.
Φιλιππίνες: Εκατοντάδες πιστοί μεταφέρουν μία εικόνα του Χριστού κατά την περιφορά του Επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή.
Ινδία: Μία φορά το χρόνο, το μικρό χωριό Koovagam μεταμορφώνεται. Τρανσέξουαλ από όλη την Ινδία συμμετέχουν μαζί με τους ντόπιους σε ένα 18-ήμερο φεστιβάλ. Είναι η μοναδική ημέρα που οι τρανσέξουαλ δεν αντιμετωπίζονται ως ταμπού.
Ιαπωνία: Σ’ έναν βουδιστικό ναό της Fukushima, ημίγυμνοι άνδρες ξεπλένονται με κρύο νερό και σκαρφαλώνουν με σκοινί στην οροφή του ναού για να προσευχηθούν για υγεία και προστασία από τα τσουνάμι.
Φιλιππίνες: Κάθε Μεγάλη Παρασκευή, οι μετανοούντες προσεύχονται για δύναμη πριν αυτομαστιγωθούν.
Ινδία: Κάθε βράδυ, κάτοικοι του Varanasi εκτελούν την Ganga Aarti, μία τελετή προς τιμήν του ποταμού Γάγγη. Άνθρωποι από όλη την Ινδία έρχονται να κάνουν την τελετή έστω μία φορά στη ζωή τους.
Λάος: Στο φεστιβάλ Bun Bang Fai, οι κάτοικοι του Vang Vieng ετοιμάζουν αυτοσχέδιες ρουκέτες και τις εκτοξεύουν στο βουνό για να ξεκινήσει η εποχή των βροχοπτώσεων.
Εσθονία: Λίγες ημέρες μετά το θερινό ηλιοστάσιο η Παραμονή και η Ημέρα του Αγίου Ιωάννη εορτάζεται με φωτιές.
Κίνα: Κάθε πρωί, εκατοντάδες κάτοικοι της Σαγκάη συγκεντρώνονται στην ιστορική προκυμαία για να ασκήσουν την παραδοσιακή πολεμική τέχνη tai chi.
Ινδία: Χιλιάδες βουδιστές προσεύχονται για ειρήνη και ευημερία κατά τη διάρκεια της εξουθενωτικής τελετής “Gochak”. Μετά από κάθε βήμα τους, οι προσκυνητές ξαπλώνουν μπρούμυτα στο χώμα, σε ένα ταξίδι που διαρκεί δύο εβδομάδες.
Σουαζιλάνδη: Η τελετή Umhlanga διαρκεί μία εβδομάδα. Γυναίκες της φυλής ζουλού από όλη την Αφρική συγκεντρώνονται στην πόλη Mbabane για να τιμήσουν τη βασιλική οικογένεια. Μαζί τους κουβαλούν καλάμια, με τα οποία επισκευάζουν το βασιλικό παλάτι. Η παράδοση θέλει τον βασιλιά να διαλέγει μία καινούρια σύζυγο από τις γυναίκες που συμμετέχουν στην τελετή.
Ολλανδία: Πριν την ετήσια παρέλαση The Prince’s Day, το ιππικό κάνει άσκηση στην παραλία Scheveningen με πυρομαχικά, καπνογόνα κι ένα πλήθος ανθρώπων να δημιουργεί οχλαγωγία.
Ιταλία: Μία ημέρα κάθε Αύγουστο, κάτοικοι του Pozzuoli συναγωνίζονται για να δουν ποιος θα καταφέρει να βγάλει τις περισσότερες σημαίες από ένα κοντάρι που έχουν αλείψει με σαπούνι ώστε να γλιστράει. Όλο αυτό το παράτολμο σκηνικό γίνεται, φυσικά, πάνω από τη θάλασσα.
Βιετνάμ: Αναπαριστώντας τους στρατιώτες που υπηρετούσαν τους προστάτες θεούς ενός χωριού, αυτοί οι άνδρες παλεύουν στη λάσπη με μία ξύλινη μπάλα. Πρόκειται για ένα έθιμο εκατοντάδων χρόνων.
Βόρεια Κορέα: 120.000 αθλήτριες λαμβάνουν μέρος στη χορογραφία ρυθμικής γυμναστικής που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Πιονγιάνγκ.
Καλιφόρνια: Το “Paddle Out” είναι μία παράδοση κατά την οποία οι surfers συγκεντρώνονται στην παραλία Huntington για να αποχαιρετήσουν τους surfers που φεύγουν από τη ζωή.
Ινδία: Το “Mundan” – το ξύρισμα του κεφαλιού είναι μία από τις σημαντικότερες ινδουιστικές παραδόσεις. Εκτελείται μετά τον θάνατο κάποιου μέλους της οικογένειας και συμβολίζει τον εξαγνισμό του σώματος και της ψυχής.
Tags

Related Articles

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker