fbpx
GASTRONOMY

Πανακότα πράσινου τσαγιού με παγωτό βιολέτας

Show some love, share!

Μία πρωτότυπη συνταγή για πανακότα από τον chef Paul Greening που συνοδεύεται ιδανικά με πράσινο τσάι Mancha. Η κρεμώδης υφή του συγκεκριμένου τσαγιού συνδυάζεται τέλεια με τη γλυκιά πανακότα και το παγωτό.

Συστατικά:

Πανακότα πράσινου τσαγιού

125 gr γάλα

125 gr κρέμα γάλακτος

80 gr ζάχαρη

3 gr τσάι Earl Grey

4 gr Iota Carrageen (ή ένα φύλλο ζελατίνης)

Μπισκότο από πράσινο τσάι Mancha

30 gr σκόνη πράσινου τσαγιού Mancha

200 gr αλεύρι

100 gr ζάχαρη

100 gr βούτυρο

Παγωτό βιολέτας

5 κρόκους αυγών

250 ml γάλα

250 ml κρέμα γάλακτος

100 gr ζάχαρη

100 gr γλυκόζη

30 gr αποξηραμένα λουλούδια βιολέτας

Διακόσμηση:

100 gr λιωμένη κουβερτούρα

πάγος

κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση:

Πανακότα

Βράστε σε χαμηλή φωτιά το γάλα με την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το τσάι. Αφήστε το τσάι για 5′ και μετά αφαιρέστε το. Προσθέστε την Iota Carrageen ή τη ζελατίνη και βάλτε το μείγμα να βράσει ξανά ανακατεύοντας διαρκώς. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ και αφήστε το να κρυώσει.

Μπισκότο

Αναμίξτε όλα τα υλικά και απλώστε το μείγμα σε ένα ταψί. Ψήστε στους 58°C μέχρι να γίνει τραγανό. Θρυμματίστε το μπισκότο.

Παγωτό

Βράστε το γάλα με τα αυγά, τη ζάχαρη και τις αποξηραμένες βιολέτες. Σουρώστε την κρέμα και προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τη γλυκόζη. Βάλτε την κρέμα στην παγωτομηχανή.

Διακόσμηση

Σπάστε τον πάγο και βάλτε τη λιωμένη κουβερτούρα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής. Ρίξτε με το κορνέ λιωμένη σοκολάτα πάνω στον σπασμένο πάγο και πασπαλίστε με την σκόνη κακάο.

Σερβίρισμα:

Βάλτε τρεις κουταλιές από την κρέμα πανακότας σε σκεύος σερβιρίσματος. Προσθέστε τρίμματα από το μπισκότο τσαγιού από πάνω και σοκολατένια κομμάτια πάγου. Βάλτε μία μπάλα παγωτό βιολέτας στο κέντρο και διακοσμήστε προαιρετικά με βρώσιμα λουλούδια.

Paul Greening
Tags

Related Articles

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker