Ο βραβευμένος chef και πρεσβευτής της Ταϊλανδέζικης κουζίνας, David Thompson, μοιράζεται μαζί μας μία πικάντικη συνταγή με γαρίδες και κρέμα καρύδας.

Συστατικά:

Σως

1½ κούπα ζάχαρη από φοίνικα

1 κούπα χυμός lime

1½ κούπα χυμός μανταρινιού

λίγο γκαλάνγκαλ ή τζίντζερ (σε σκόνη)

λίγο αποξηραμένο μανταρίνι (σε σκόνη)

λίγο τσίλι (σε σκόνη)

2 κουταλιές σοταρισμένο σκόρδο

2-4 κουταλιές ζωμός ψαριού

Γαρίδες

1 κουταλιά ψιλοκομμένο σκόρδο

1 κούπα ψιλοκομμένα κόκκινα κρεμμύδια

½ κούπα ψιλοκομμένο τζίντζερ

1 κούπα μάνγκο κομμένο σε λεπτές φέτες

1 κούπα ανανάς κομμένος σε λεπτές φέτες

½ κούπα καραμπόλα (star fruit) κομμένη σε λεπτές φέτες

1 κούπα φύλλα βασιλικού

2 κουταλιές ξύσμα μανταρινιού

40 βρασμένες και καθαρισμένες γαρίδες

2 κούπες κρέμα καρύδας

Γαρνίρισμα

αποξηραμένες γαρίδες

Εκτέλεση:

Αναμίξτε όλα τα συστατικά για τη σως και ανακατέψτε έως ότου διαλυθούν όλα τα σάκχαρα.

Αναμίξτε όλα τα φρούτα και τα μυρωδικά με τις βρασμένες γαρίδες. Περιχύστε τη σως.  Προσθέστε την κρέμα καρύδας και ανακατέψτε καλά.

Ρίξτε επάνω τις αποξηραμένες γαρίδες και σερβίρετε.

David Thompson

Related Posts

Login to your account below

Fill the forms bellow to register

*By registering into our website, you agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.