fbpx
GASTRONOMY

Ριζότο τριαντάφυλλου με γαρίδες

Show some love, share!

Απολαύστε αυτή τη μοναδική συνταγή του Ιταλού chef Enrico Crippa για ροζ ριζότο τριαντάφυλλου με γαρίδες.

Συστατικά (4 άτομα):

Βούτυρο τριαντάφυλλου

100 gr πέταλα ροζ τριαντάφυλλου

100 gr φρέσκο βούτυρο

Τριαντάφυλλο σε σως carpione

200 gr πέταλα ροζ τριαντάφυλλου

100 gr σως carpione (βλ. εκτέλεση)

Ρεντουξιόν παντζαριού

500 gr χυμός παντζαριών

50 gr υγρής γλυκόζης

Ριζότο

200 gr ρύζι Carnaroli

10 gr φρέσκο βούτυρο

40 gr βούτυρο τριαντάφυλλου

40 gr παρμεζάνα

10 gr ρεντουξιόν παντζαριού

Τριαντάφυλλο σε σως carpione

Αλάτι

Γαρνίρισμα

8 γαρίδες

20 gr καπνιστό μπέικον

10 gr φραμπουάζ σε σκόνη

5 gr σίσο (γιαπωνέζικη μέντα) σε σκόνη

5 gr ροζ πιπέρι

16 πέταλα τριαντάφυλλου σε σως carpione

Κόκκινα, ροζ και μοβ βρώσιμα λουλούδια

16 φύλλα φρέσκο σίσο

Ρεντουξιόν παντζαριού

Εκτέλεση:

Βούτυρο Τριαντάφυλλου

Αναμίξτε τα πέταλα με το βούτυρο (χωρίς να τα ξεπλύνετε). Βάλτε το μείγμα σε Pacojet. Όταν παγώσει και ομογενοποιηθεί, διατηρήστε το στους 4-5°C.

Τριαντάφυλλο σε σως carpione

Για τη σως carpione, ψιλοκόψτε σκόρδο και σοτάρετε το ελάχιστα σε ελαιόλαδο. Προσθέστε φασκόμηλο, λίγο αλάτι και ξύδι. Αφήστε τη σως να πάρει λίγες βράσεις. Βάλτε τα πέταλα μέσα στη σως και αφήστε τα τουλάχιστον για 3 ημέρες. Η σως μπορεί να φυλαχθεί σε αεροστεγές δοχείο για μελλοντική χρήση. Η γεύση της γίνεται πιο έντονη με τον καιρό.

Ρεντουξιόν παντζαριού

Βάλτε τον χυμό και τη γλυκόζη σε κατσαρόλα και ζεστάνετε ανακατεύοντας διαρκώς έως ότου εξατμιστούν τα υγρά. Διατηρήστε τη ρεντουξιόν στους 3°C.

Ριζότο

Σε χαμηλή φωτιά λιώστε το βούτυρο και προσθέστε το ρύζι. Ανακατέψτε. Όταν το σκεύος ζεσταθεί καλά, προσθέστε λίγη σως carpione και αφήστε το ριζότο να ψηθεί. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο ζεστό νερό. Όταν το ριζότο είναι έτοιμο, προσθέστε το βούτυρο τριαντάφυλλου, την παρμεζάνα και τη ρεντουξιόν παντζαριού. Προσθέστε αλάτι αν θέλετε και σερβίρετε σε πιάτο.

Γαρνίρισμα

Πασπαλίστε το ριζότο με σκόνη από σίσο και ροζ πιπέρι. Βράστε τις γαρίδες σε νερό μαζί με το καπνιστό μπέικον. Όταν είναι έτοιμες, τοποθετήστε τις επάνω στο ριζότο. Καλύψτε τις με τα βρώσιμα λουλούδια και το φρέσκο σίσο. Πασπαλίστε στο πιάτο τη σκόνη από φραμπουάζ και λίγη ρεντουξιόν παντζαριού.

Enrico Crippa
Tags

Related Articles

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker