fbpx
GASTRONOMY

Σούπα σεληνόριζας με μήλο και φουντούκια

Show some love, share!

Ο βραβευμένος chef Sam Moody αποκαλύπτει τη συνταγή του για σούπα σεληνόριζας με μήλο και τραγανά φουντούκια.

Συστατικά:

1-2 σεληνόριζες (ανάλογα με το μέγεθος)

50 gr βούτυρο

1 lt γάλα

1 lt νερό

Μήλα Cox Orange Pippin

Σχοινόπρασο (ψιλοκομμένο)

Φουντούκια (ψημένα)

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ξεπλύντε καλά τη σεληνόριζα και αφαιρέστε τη φλούδα. Κόψτε τη φλούδα σε κομμάτια και βάλτε τα σε μία κατσαρόλα με το γάλα, το νερό και λίγο αλάτι και αφήστε τα να βράσουν.

Κόψτε τη σάρκα της σελινόριζας σε κύβους και βάλτε την σε τηγάνι με το βούτυρο.

Σουρώστε τον ζωμό της κατσαρόλας και πετάξτε τα κομμάτια φλούδας. Βάλτε τον ζωμό να βράσει ξανά, σκεπάστε τον και κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήστε το για 20′-30′.

Βάλτε τους κύβους σεληνόριζας στον ζωμό και λιώστε το μείγμα στο μπλέντερ έως ότου γίνει λείο. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και αφήστε τη σούπα να κρυώσει.

Ξεφλουδίστε και κόψτε το μήλο σε κύβους και θρυμματίστε τα φουντούκια.

Πριν το σερβίρισμα, ζεστάνετε τη σούπα. Προσθέστε τους κύβους μήλων, τα φουντούκια και το σχοινόπρασο. Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο.

Sam Moody
Tags

Related Articles

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker