ART+CULTURE

Τα καλύτερα videos του 2017

Μέσα στο 2017, πολλά ήταν τα projects στον τομέα της αρχιτεκτονικής, της τέχνης, του design και της τεχνολογίας που παρουσιάστηκαν με τη μορφή κινούμενης εικόνας. Αυτά τα σύντομα videos προσφέρουν μία δυναμική ματιά της δημιουργικής δουλειάς των δημιουργών τους, μέσω animated ή ψηφιακής μορφής. Ας ανατρέξουμε στα πιο αξιομνημόνευτα videos που παρακολουθήσαμε αυτή τη χρονιά.

1. Οι κινήσεις μίας μπαλαρίνας μέσα από αλγορίθμους – Euphrates

Ο σύλλογος Euphrates του Πανεπιστημίου Keio στην Ιαπωνία παρήγαγε μία πειραματική ταινία μικρού μήκους που ακολουθεί τις μαγευτικές κινήσεις μίας μπαλαρίνας μέσω ροτοσκοπίου. Η τεχνική του ροτοσκοπίου εφαρμόζεται για την σύλληψη της κίνησης καρέ – καρέ. Ο Euphrates ακολουθεί με απόλυτη ακρίβεια μέσω αυτής της τεχνικής βήμα βήμα τις κινήσεις μίας μπαλαρίνας καθώς εκείνη χορεύει.

2. Οι διαφορετικές φάσεις του εθισμού στην Coca Cola – Dress Code

Το σύντομο video “Coke” της Dress Code παραθέτει τα περίπλοκα στάδια του παιδικού εθισμού, χρησιμοποιώντας προκλητικές και περίτεχνες εικόνες με τα χρώματα της Coca Cola. Σκοπός της, να απεικονίσει τους κινδύνους των εθιστικών συνηθειών κάνοντας αναφορά σε διάφορους πασίγνωστους καλλιτέχνες του σουρεαλισμού, όπως Dali, Magritte, De Chirico και Escher.

3. Η μεταμόρφωση της προνύμφης σε πεταλούδα – Miki Nemcek

Ο 3D artist Miki Nemcek δημιούργησε ένα video που εξερευνά το στάδιο κατά το οποίο η προνύμφη μεταμορφώνεται σε πεταλούδα. Ο τίτλος του video (P.U.P.A) αναφέρεται σε ένα έντομο στην ανδρανή και ανώριμη μορφή του -κάπου μεταξύ της προνύμφης και της ενήλικης πεταλούδας- και απεικονίζει τις αργές και υπνωτικές κινήσεις των εντόμων.

4.Το τοπίο της Ισλανδίας με λήψη από drone – Besler, May, Gampert

Οι καλλιτέχνες Jonathan Besler, Kevin May και Florian Gampert ταξίδεψαν στην Ισλανδία αναζητώντας τα σημεία με την ομορφότερη θέα. Στο πεντάλεπτο video με τίτλο “The North Awakens” οι τρεις καλλιτέχνες καταγράφουν με drone εναέριες λήψεις των βουνοκορφών, των όγκων πάγου και του πολύχρωμου βόρειου σέλας.

5. Σουρεαλιστικές σκηνές της καθημερινότητας – Fernando Livschitz

Ο Αργεντινός σκηνοθέτης Fernando Livschitz μετατρέπει καθημερινές σκηνές σε σουρεαλιστικές στιγμές στο διάρκειας 2′ video του, όπου τα αεροπλάνα σμικρύνονται, τα ποδήλατα εξαφανίζονται κάτω από τους αναβάτες και τα τρένα μοιάζουν να έλκονται από χέρι. Το δημιουργικό πάθος του Livschitz κάνει τον θεατή να αναρωτιέται αν αυτό που βλέπει είναι αληθινό ή όχι.

6. Multiroom ηχεία: Διαφορετικά δωμάτια για διαφορετική διάθεση – Urbanears

Για πρώτη φορά, η Urbanears φέρνει ήχο στο χώρο με τα συνδεδεμένα “multiroom” ηχεία, ενώνοντας τον ισχυρό ήχο με την προσωπικότητα και ατέλειωτες ακουστικές δυνατότητες. Συνδέεται εύκολα με smart συσκευές και ηχεία με σκοπό την ενσωμάτωση της τεχνολογίας στην καθημερινή ακουστική εμπειρία.

7. Robots vs. Music – Nigel Stanford

Ο μουσικός Nigel Stanford κυκλοφόρησε ένα μουσικό video για το νέο του άλμπουμ “Automatica”. Πρωταγωνιστές του video είναι ο ίδιος ο Stanford και ρομπότ. Αν και φαίνεται ότι οι “μουσικοί τεχνητής νοημοσύνης” παράγουν την μουσική εντελώς μόνοι, το σύνολο είναι αποτέλεσμα μίξης ειδικών εφέ και ακριβούς λήψης.

8. Οι παλαιστές της Μογγολίας – Hermann, Fletcher

Το project “Bokh” του Δανού φωτογράφου Ken Hermann και του Βρετανού art director Gem Fletcher είναι μία ταινία μικρού μήκους με φωτογραφικό υλικό που εξερευνά την κουλτούρα της Μογγολικής πάλης. Καταγράφοντας τις στολές και το αχανές μογγολικό τοπίο, το video παρουσιάζει μία εναλλακτική άποψη του παραδοσιακού αθλήματος.

9. Φόντο από 567 εκτυπωτές με χρωματικές εναλλαγές – OK GO

Η αμερικάνικη ροκ μπάντα OK GO κατέπληξε για άλλη μία φορά με το τελευταίο της δημιουργικό μουσικό video. Το κουαρτέτο παρήγαγε ένα ακόμη εντυπωσιακό video για το “Obsession” με 567 εκτυπωτές να συνθέτουν ένα πολύχρωμο φόντο με διαρκείς εναλλαγές χρωμάτων.

10. Αν οι διάσημοι παραγωγοί έφτιαχναν video με συνταγές – David Ma

Η τελευταία σειρά videos του David Ma παρουσιάζει κλασσικές συνταγές υιοθετώντας το στιλ 4 διάσημων παραγωγών: Wes Anderson, Quentin Tarantino, Alfonso Cuaron και Michael Bay. Η ιδέα γεννήθηκε στον David Ma όταν φαντάστηκε τον Quentin Tarantino να μαγειρεύει μακαρονάδα με κεφτεδάκια και η αλήθεια είναι πως το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.

Πηγή: Designboom

Κάντε κοινοποίηση στους φίλους σας! Και μέσω Messenger ή Viber!
Tags

Related Articles

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker