fbpx
DESIGN

Τα πιο εντυπωσιακά παρεκκλήσια του κόσμου

Ναοί δημιουργικότητας και design

Show some love, share!

Τα παρεκκλήσια, με όλη την ιερότητα που τα περικλείει, έχουν αποτελέσει έμπνευση για πολλούς αρχιτέκτονες. Επιλέξαμε τα 13 πιο εντυπωσιακά παρεκκλήσια από διάφορα μέρη του κόσμου. Θρησκευτικά κτίρια που στα χέρια των αρχιτεκτόνων έγιναν ναοί δημιουργικότητας και design.

San Bernardo

Ο Nicolás Campodonico κατασκεύασε το παρεκκλήσι του San Bernardo στην Αργεντινή χρησιμοποιώντας τη δύναμη της φύσης και ανακυκλωμένα υλικά. Το παιχνίδισμα των ακτίνων του ήλιου και των σκιών καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας είναι μαγευτικό, με αποκορύφωμα τη στιγμή που δημιουργείται ένας σταυρός στο εσωτερικό του.

Saint Joseph

Το παρεκκλήσι του Saint Joseph στην Ιταλία ανακαινίστηκε από τους Messner Architects και προσκαλεί κάθε περαστικό να μπει για να το θαυμάσει. Η νέα κατασκευή επιτρέπει στο φως να λούζει τον ιερό χώρο.

Chapel of Silence (Παρεκκλήσι της Σιωπής)

Έργο των STUDIO Associates, το Chapel of Silence στην Ιταλία δεν έχει θρησκευτική ταυτότητα. Είναι χώρος λατρείας, προσευχής και περισυλλογής διαθέσιμος για ανθρώπους κάθε θρησκείας.

Reading Between the Lines (Εις Βάθος Εξέταση)

Το αρχιτεκτονικό δίδυμο Gijs Van Vaerenbergh κατασκεύασε ένα παρεκκλήσι με 30 τόνους ατσάλι και 2.000 υποστηλώματα βασισμένη πάνω σε μία πλάκα από μπετόν αρμέ. Κοιτάζοντάς το από έξω, το παρεκκλήσι μοιάζει έτοιμο να διαλυθεί.

Capela Creu

Υπερβολικά μικρό για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου του Πόρτο (όπου βρίσκεται το παρεκκλήσι), το Nuno Valentim Arquitectura πρόσθεσε μία προέκταση 50τμ στο αρχικό κτίριο. Η κατασκευή έγινε με ανοξείδωτο ατσάλι και τζάμια – καθρέπτες.

Nanjing Wanjing

Οι AZL Architects κατασκεύασαν στην Κίνα ένα ναό από ξύλο και ατσάλι προσφερόμενο για προσευχή και τέλεση γάμων.

Seashore Chapel (Παραθαλάσσιο Παρεκκλήσι)

Το Seashore Chapel σε παραλία της Κίνας μοιάζει με καράβι που η θάλασσα έχει βγάλει στη στεριά. Οι Vector Architects επιμελώς φρόντισαν να δημιουργήσουν μία θεϊκή ατμόσφαιρα.

Wirmboden

Η ταπεινή κατασκευή αυτού του ορεινού παρεκκλησιού στην Αυστρία, το καθιστά ιδανικό χώρο περισυλλογής. Οι Innauer-Matt Architects δημιούργησαν ένα πραγματικό στολίδι μέσα στα βουνά, από πέτρες, μπετόν και ξύλο.

Kapelle Salgenreute

Η ανακαίνιση του παλιού παρεκκλησιού στο Krumbach της Αυστρίας έγινε με ξύλο και πέτρα με τη βοήθεια περισσότερων από 100 εθελοντών και του αρχιτέκτονα Bernardo Bader.

Belarusian Memoria

Αυτή είναι η πρώτη ξύλινη εκκλησία που κτίζεται στο Λονδίνο μετά τη μεγάλη πυρκαγιά του 1666. Κτίστηκε εις μνήμην των θυμάτων της πυρηνικής καταστροφής στο Τσέρνομπιλ και οι Spheron Architects συνδύασαν παραδοσιακά και σύγχρονα στοιχεία για την κατασκευή της.

Chapel of Intercession (Παρεκκλήσι Μεσολάβησης)

Οι Roman και Dmytro Seliuk σχεδίασαν τη μικρή αλλά ψηλή κατασκευή αυτού του παρεκκλησιού στο Κίεβο να καταλήγει σε ένα οκτάγωνο αστέρι στην κορυφή, από όπου φωτίζεται όλος ο χώρος.

Παρεκκλήσι του St Loup

Την πλήρη ανακαίνιση του ιστορικού νοσοκομείου St Loup της Ελβετίας ανέλαβαν οι Localarchitecture και Danilo Mondada. Για την περίοδο της ανακαίνισης, οι αρχιτέκτονες κατασκεύασαν ένα προσωρινό παρεκκλήσι για να προσεύχονται οι πιστοί. Το προσωρινό παρεκκλήσι κατασκευάστηκε από ξύλινα πάνελ και θυμίζει την τέχνη του origami.

Ribbon Chapel (Παρεκκλήσι Κορδέλα)

Με κορδέλα μοιάζει το παρεκκλήσι που κατασκεύασαν οι Hiroshi Nakamura & NAP Architects στον κήπο ξενοδοχείου στη Χιροσίμα. Το Ribbon Chapel κτίστηκε για την τέλεση γάμων και ξεχωρίζει για το design και την πανοραμική θέα που προσφέρει.

Tags

Related Articles

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker