Το ξύλο και το πράσινο δένουν αρμονικά σε αυτή την συλλεκτική κατοικία Το εσωτερικό και το εξωτερικό γίνονται πραγματικά ένας ενιαίος χώρος

Sharing is caring!

Όαση θα χαρακτήριζε κανείς την κατοικία που σχεδίασε η mf+arquitetos στο Sao Paulo της Βραζιλίας. Οι εσωτερικοί χώροι φαίνονται σαν ένα με τους κήπους που περιβάλλουν το σπίτι και το ξύλο που έχει χρησιμοποιηθεί σε ολόκληρο σχεδόν το design προσδίδει μία μοναδική ζεστασιά στο χώρο.

Εκτός από πέτρα, η mf+arquitetos επέλεξε το ξύλο ως υλικό για τους εξωτερικούς τοίχους, αλλά με μία μοναδική καινοτομία: Κατασκεύασε κινούμενα ξύλινα πάνελ, τα οποία επιτρέπουν στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους να γίνονται ένα.

Το φυσικό φως εισχωρεί απαλά μέσα από τα ξύλινα πάνελ δημιουργώντας περίπλοκα γεωμετρικά σχέδια στις επιφάνειες του σπιτιού. Αυτό, σε συνδυασμό με τον καλυμμένο με αναρριχητικά φυτά τοίχο στο πίσω μέρος του σπιτιού, κάνει την ατμόσφαιρα απόλυτα αρμονική.

Ισχυρή αντίθεση στο design αποτελεί ο τοίχος της κουζίνας και του μπάνιου, κατασκευασμένος από μαύρο μάρμαρο.

Η mf+arquitetos περιγράφει το project ως καταφύγιο: “Αυτά που το χαρακτηρίζουν είναι η λιτότητα, οι καθαρές γραμμές, η χρήση φυσικών υλικών μέσα από μία παλέτα γήινων τόνων, η ζεστασιά του ξύλου, η πολυτέλεια του μάρμαρου και η μίξη της κατοικίας με τη φύση.”