fbpx
GASTRONOMYSLIDER

Φετουτσίνι από σιμιγδάλι με κόκκινες γαρίδες και ροζ πιπέρι

Show some love, share!

Ένα πιάτο του βραβευμένου Ιταλού chef Niko Romito, που είναι εύκολο στην εκτέλεση αλλά με πλούσια γεύση.

Συστατικά:

20 ml χυμός λεμονιού

4 ολόκληρες κόκκινες γαρίδες

3 κλαδάκια εστραγκόν

320 gr φετουτσίνι από σιμιγδάλι

τσίλι

κόκκοι ροζ πιπεριού

ελαιόλαδο

αλάτι

Εκτέλεση:

Βράστε τις γαρίδες, καθαρίστε τις, στεγνώστε τις και βάλτε τις στο ψυγείο.

Αφαιρέστε τα μάτια από τα κεφάλια των γαρίδων. Περάστε τα κεφάλια σ’ έναν αποχυμωτή. Φυλάξτε το παχύρρευστο εκχύλισμα που θα βγει σ’ ένα μπολ στο ψυγείο.

Βράστε τα φετουτσίνι σε αλατισμένο νερό για 5′. Σουρώστε τα και βάλτε τα σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και εστραγκόν για 6′. Κλείστε τη φωτιά και προσθέστε το εκχύλισμα γαρίδων, τον χυμό λεμονιού και τις καθαρισμένες γαρίδες. Αφήστε τα να ψηθούν με τη θερμοκρασία που έχει μείνει.

Στο σερβίρισμα, προσθέστε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, λίγο τσίλι και κόκκους ροζ πιπεριού.

Niko Romito
Tags

Related Articles

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker