GASTRONOMY

Χτένια με πουρέ αρακά και αφρό κύμινου

Ο chef Chris Horridge αναβαθμίζει τον κλασικό συνδυασμό του πεντανόστιμου χτενιού με πουρέ αρακά προσθέτοντας έναν εκπληκτικό αφρό από κύμινο.

Συστατικά:

Χτένια

6 χτένια

1 κουταλιά ελαιόλαδο

10 gr βούτυρο

1/2 λεμόνι

Αλάτι

Μαύρο πιπέρι

Πουρές αρακά

20 γρ κρεμμύδια εσαλότ (ψιλοκομμένα)

1 κουταλιά ελαιόλαδο

400 gr κατεψυγμένος αρακάς

4 gr αλάτι

200 ml γάλα

Αφρός κύμινου

55 gr κρέμα γάλακτος

110 ml ζωμός ψαριού

2,5 gr σπόροι κύμινου

2 gr αλάτι

2,5 gr λεκιθίνη

Εκτέλεση:

Για τον πουρέ αρακά, σοτάρετε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο για να μαλακώσουν. Προσθέστε τον αρακά, το αλάτι και το γάλα και αφήστε τα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 8′.

Σουρώστε το γάλα από την κατσαρόλα σε ένα δοχείο και βάλτε τον αρακά στο μπλέντερ. Όσο λιώνετε τον αρακά, προσθέστε όσο γάλα χρειάζεται για να γίνει παχύρευστος πουρές. Όταν ο πουρές είναι έτοιμος, βάλτε τον να κρυώσει γρήγορα για να μην αλλοιωθεί το χρώμα του.

Σε αντικολλητικό τηγάνι, βάλτε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και προσθέστε τα χτένια. Αφήστε τα μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα και γυρίστε τα απαλά από την άλλη πλευρά. Ρίξτε επάνω τους το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και λίγο χυμό λεμονιού. Μεταφέρετε τα χτένια και τον ζωμό του τηγανιού σε ένα πιάτο.

Για τον αφρό από κύμινο, βάλτε όλα τα συστατικά σε μπλέντερ και χτυπήστε τα για 1′. Ζεστάνετε για λίγο σε χαμηλή φωτιά το μείγμα, χωρίς να βράσει. Με έναν αφροποιητή μετατρέψτε το μείγμα σε αφρό και αφήστε το να “ξεκουραστεί” για 1′.

Βάλτε λίγο πουρέ στο κέντρο ενός πιάτου και επάνω του ένα χτένι. Γαρνίρετε, αν θέλετε, με λίγους βλαστούς μπιζελιών και προσθέστε τον αφρό κύμινου με κουτάλι. Σερβίρετε αμέσως τα πιάτα.

Chris Horridge
Κάντε κοινοποίηση στους φίλους σας! Και μέσω Messenger ή Viber!
Tags

Related Articles

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker