Η ιστορία του φαγητού δεν αφορά μόνο τη διατροφική αξία, το κόστος και τη γεύση. Αφορά και την παγκοσμιοποίηση, τη φτώχεια και την εκμετάλλευση. Αν γνωρίζαμε πόσο λίγο προστατεύουμε το αγροτικό εργατικό δυναμικό, το φαγητό που τρώμε κατά πάσα πιθανότητα θα μας αηδίαζε…
Αυτό που τρώμε, καθορίζει το ποιοι είμαστε, λένε. Η διατροφή κάθε ανθρώπου δείχνει αν μαγειρεύει στο σπίτι, αν προτιμά τα τοπικά προϊόντα, αν προτιμά τα ακριβά πιάτα, ή ακόμα κι αν μπαίνει καν στον κόπο να σκεφτεί τι είναι αυτό που τρώει. Η πλευρά του καταναλωτή, όμως, είναι η μία πλευρά του φαγητού.
Όταν φτάνει στον καταναλωτή, το φαγητό έχει ήδη ένα παρελθόν πίσω του – με πρωταγωνιστές τους ανθρώπους που δουλεύουν για να μπορούμε να έχουμε το φαγητό στο πιάτο μας. Και η ειρωνεία είναι ότι, αυτοί που παράγουν το φαγητό, συνήθως πηγαίνουν για ύπνο νηστικοί…
Πρέπει να συνδεθείτε για να δείτε το περιεχόμενο. Παρακαλώ κάντε Σύνδεση ή Δωρεάν Εγγραφή