fbpx
WINE & SPIRITS

M. Hostomme Abysse | Η σαμπάνια που ωριμάζει στο βυθό της θάλασσας

Show some love, share!

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που κάνουν τη σαμπάνια M. Hostomme Abysse μοναδική: Ένα από αυτά είναι σίγουρα η τιμή της που ξεπερνά τα €1.500, συν της εξαιρετικά περιορισμένης ετήσιας παραγωγής της (60 μπουκάλια μόνο) και του γεγονότος ότι ωριμάζει επί ένα χρόνο στο βυθό της θάλασσας!

Όλα τα μπουκάλια της σπάνιας σαμπάνιας σφραγίζονται ερμητικά με κερί πριν κλειστούν στο ειδικά διαμορφωμένο ατσάλινο κουτί και βυθιστούν. Η σχάρα στο πάνω μέρος του κουτιού επιτρέπει την εισχώρηση του θαλασσινού νερού.

 

Το απόλυτο σκοτάδι του βυθού και η σταθερή χαμηλή θερμοκρασία (περίπου 10℃) αποτελούν τις ιδανικές συνθήκες ωρίμανσης της εξαιρετικά εύγευστης σαμπάνιας.

Κάθε μπουκάλι συσκευάζεται αμέσως από το βυθό, μαζί με την άμμο, τα κοχύλια και τους αστερίες που μπορεί να έχουν προσκολληθεί πάνω στο οξειδωμένο μπουκάλι. Ένας πραγματικός θησαυρός από το βυθό της θάλασσας…

 

Photo Credits: Hostomme / HEOS Marine

Tags

Related Articles

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker