Now Reading
Aν μπορούσες να αλλάξεις κάτι στη ζωή σου, τι θα άλλαζες;

Aν μπορούσες να αλλάξεις κάτι στη ζωή σου, τι θα άλλαζες;

Θέλω να σε ρωτήσω κάτι: Εάν μπορούσες να αλλάξεις ένα πράγμα στη ζωή σου, τι θα άλλαζες;

Μπορείς να αναφερθείς σε οποιαδήποτε αλλαγή. Ίσως θα ήθελες να μπορείς να πετάξεις. Ίσως να έχεις ένα εκατομμύριο ευρώ. Ή ίσως απλά να θέλεις να αισθάνεσαι ευτυχισμένος. Φαντάσου ότι θα είχες τη δύναμη όντως να αλλάξεις κάτι. Ποιο θα ήταν αυτό;

Αν μπορούσα να αλλάξω ένα πράγμα στη ζωή μου, θα επικεντρωνόμουν στο να είμαι πιο ευγνώμων για τη ζωή και όλα όσα με βοήθησαν να με φτάσουν εδώ που είμαι σήμερα. Ξέρω ότι μπορεί να φαίνεται λίγο κλισέ, αλλά αυτό ειλικρινά νομίζω πως αισθάνομαι.

Χωρίς επιτυχίες στη ζωή, ίσως να μην ήξερες πώς μοιάζει η ευτυχία. Χωρίς τις αποτυχίες, ίσως να μην είχες βρει τη δύναμη και την πίστη που έχεις στον εαυτό σου τώρα. Όλα όσα έχουν συμβεί μέχρι στιγμής στη ζωή σου, τόσο τα καλά όσο και τα άσχημα, βοήθησαν στο να φτάσεις εκεί που είσαι σήμερα. Και γι ‘αυτό, να είσαι ευγνώμων.

Όλα αυτά μου ήρθαν στο μυαλό καθώς καθόμουν στο τραπέζι με τους γονείς μου ένα Σάββατο μεσημέρι. Σκεφτόμουν ότι η μαμά και ο μπαμπάς μου έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μου δώσουν την καλύτερη ζωή. Και όταν λέω τα πάντα, εννοώ τα πάντα. Θυμήθηκα τότε μια στιγμή, όταν ήμουν περίπου 10 ετών. Είχα ακολουθήσει τη μητέρα μου για κάποια καθημερινά ψώνια όταν είδα σε ένα κατάστημα αθλητικών ειδών μια μπάλα ποδοσφαίρου. Πόσο πολύ την ήθελα! Κι ήμουν ακριβώς εκείνο το παιδί που όταν ήθελα κάτι, θα έκανα τα πάντα για να το αποκτήσω. Οι γονείς μου με έμαθαν να σκέφτομαι με αυτό τον τρόπο και ακόμη το ακολουθώ σε όλες τις επιλογές που κάνω. Εκείνη λοιπόν τη στιγμή ήθελα πάση θυσία αυτήν τη μπάλα. Όταν η μητέρα μου κι εγώ κατευθυνόμασταν προς το σπίτι μετά τις δουλειές, θυμάμαι να χαλάω τον κόσμο και να φωνάζω ότι θέλω τη μπάλα “τώρα”. Δεν γράφω με υπερηφάνεια αυτές τις γραμμές, μα έτσι αισθανόμουν ως παιδί.

Την επόμενη μέρα, μετά το σχολείο με περίμενε μια έκπληξη στο σπίτι. Ήταν η μπάλα ποδοσφαίρου που ήθελα. Ακριβώς εκείνη τη στιγμή, από εντελώς δυστυχισμένος, μετατράπηκα στο πιο ευτυχισμένο παιδί στον κόσμο. Κι όλα αυτά, για μια μπάλα. Όσο θυμάμαι αυτό το γεγονός, πραγματικά πιστεύω πως ποτέ δεν ένιωσα ότι η μητέρα μου δε θα μου αγόραζε τη μπάλα κάποια στιγμή. Δε μου είχε πει «όχι δεν σου την αγοράζω γιατί έχεις άλλες» ή «δεν έχω λεφτά τώρα». Και είμαι σίγουρος πως είχε περισσότερα πράγματα στο μυαλό της να σκεφτεί εκείνη την ώρα από μια μπάλα ποδοσφαίρου. Δεν μπορούμε να περιμένουμε από τα παιδιά να γνωρίζουν ακριβώς την έννοια του χρήματος, την πληρωμή λογαριασμών και τις δυσκολίες της εργασίας. Κι είμαι σίγουρος πως ο καθένας έχει μια αντίστοιχη ιστορία να διηγηθεί. Αλλά αν μπορούσα να αλλάξω κάτι σχετικά με αυτήν την ιστορία, θα ήταν να δείξω στη μητέρα μου την ευγνωμοσύνη που της άξιζε.

See Also

Τώρα συνειδητοποιώ πόσο τυχερός ήμουν ως παιδί και πόσο πραγματικά ευλογημένος είμαι ακόμα, στα 28 μου χρόνια. Οι γονείς μου μού έδωσαν τα πάντα για να ζήσω την καλύτερη ζωή, ενώ παράλληλα έδιναν ακριβώς τα ίδια στην αδερφή μου. Έτσι, θα ήθελα να πω στη μητέρα και στον πατέρα μου μέσω αυτών των γραμμών, ότι τους ευχαριστώ για όλα όσα έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν για μένα. Σας ευχαριστώ για την καθοδήγηση, τη βοήθεια και τη ζωή που μου δώσατε. Σας ευχαριστώ που εργαστήκατε τόσο σκληρά για να μου δώσετε μια καλή ζωή. Λυπάμαι που δεν είπα ευχαριστώ, αλλά θα είμαι για πάντα ευγνώμων για όλα όσα έχετε κάνει για μένα.

Κάθε μέρα να προσπαθείτε να δείχνετε ευγνωμοσύνη σε κάποιον άλλο. Μπορεί να είναι οι γονείς, οι φίλοι, οι συνεργάτες, ή τα αδέλφια σας. Απλώς πείτε τους πόσο ευγνώμονες είστε για τα πάντα που σας έχουν δοθεί στη ζωή. Να είστε ευγενικοί με τους άλλους και να προσπαθείτε να βλέπετε τα πάντα από τη θετική τους όψη. Γιατί να θυμάστε πως στη ζωή οι χαρές είναι πολύ λιγότερες από τις δυσκολίες. Αλλά μόνο και μόνο για αυτές τις μικρές καλές στιγμές, αξίζει κανείς να ζει.

View Comments (0)
Scroll To Top