Now Reading
Διάσημα αποφθέγματα που θα σας απαλλάξουν από την αρνητικότητα

Διάσημα αποφθέγματα που θα σας απαλλάξουν από την αρνητικότητα

Θυμάστε πότε ήταν η τελευταία φορά που δώσατε συγχαρητήρια στον εαυτό σας για κάτι που επιτύχατε; Ή μήπως σας είναι πιο εύκολο να θυμηθείτε την τελευταία φορά που επικρίνατε τον εαυτό σας για κάτι που δεν καταφέρατε;

Αν δυσκολεύεστε να τηρείτε θετική στάση στη ζωή σας, ίσως θα έπρεπε να αναρωτηθείτε από πού πηγάζει όλη αυτή η αρνητικότητα και να απαλλαγείτε από οτιδήποτε (ή οποιονδήποτε) την προκαλεί. Τα παρακάτω διάσημα αποφθέγματα θα σας εμπνεύσουν…

“Η υπερβολική ανάλυση οτιδήποτε αρνητικού απλά ενισχύει τη δύναμή του.” – Shirley MacLaine (ηθοποιός)

“Υπάρχει ένας υπέροχος, όμορφος, θαυμάσιος πίνακας μπροστά σου: Είναι περίτεχνος, λεπτομερής, ένα έργο αφοσίωσης και αγάπης! Τα χρώματα είναι ασύγκριτα, γλιστρούν και ορμούν, κυλούν αργά και εξωραΐζουν! Κι όμως, εσύ επιλέγεις να εστιάζεις το βλέμμα σου στη μικρή μύγα που προσγειώθηκε πάνω του! Γιατί να κάνεις κάτι τέτοιο;” – C. JoyBell C. (συγγραφέας)

“Η αρνητικότητα είναι εχθρός της δημιουργικότητας.” – David Lynch (σκηνοθέτης)

“Αν συνδεθείς με την αρνητική συμπεριφορά των άλλων, θα σε κατεβάσει στο επίπεδό τους.” – Guru Singh (δάσκαλος διαλογισμού)

“Υπάρχει μικρή διαφορά μεταξύ των ανθρώπων, αλλά αυτή η μικρή διαφορά κάνει τη μεγάλη διαφορά. Η μικρή διαφορά είναι η στάση. Η μεγάλη διαφορά είναι αν αυτή είναι θετική ή αρνητική.” W. Clement Stone (επιχειρηματίας)

“Όσο καλός κι αν είσαι, πάντα κάποιος θα είναι εναντίον σου. Αλλά ποτέ μην τον αφήσεις να περιορίσει την επιτυχία σου.” – Terry Mark (συγγραφέας)

“Υπάρχουν δύο μόνο τρόποι να ζήσεις τη ζωή σου. Ο ένας είναι σαν τίποτα να μην είναι θαύμα. Ο άλλος είναι σαν όλα να είναι ένα θαύμα.” – Albert Einstein (φυσικός)

“Προστάτευσε το δέρμα σου από το διαβρωτικό οξύ που βγαίνει από το στόμα των τοξικών ανθρώπων. Αυτός που σε ενίσχυσε να μιλήσεις άσχημα για κάποιον, θα ενισχύσει κάποιον άλλον να μιλήσει άσχημα για εσένα.” – Israelmore Ayivor (συγγραφέας)

“Για τους αρνητικούς ανθρώπους, το δράμα είναι σαν το οξυγόνο. Αν διατηρείτε τη θετικότητά σας,
τους κόβετε την ανάσα.” – Άγνωστος

“Όταν παραπονιέσαι, μετατρέπεις τον εαυτό σου σε θύμα. Όταν εκφράζεις ελεύθερα την άποψή σου, διατηρείς τη δύναμή σου. Λοιπόν, άλλαξε την κατάσταση αναλαμβάνοντας δράση ή μιλώντας ανοιχτά αν χρειάζεται. Είτε αποδέχεσαι μία κατάσταση, είτε την αλλάζεις. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί παραφροσύνη.” – Eckhart Tolle (πνευματικός δάσκαλος)

“Δεν πρέπει να καταστρέφουμε αυτά που έχουμε και να επιθυμούμε αυτά που δεν έχουμε, αλλά να θυμόμαστε πως ό,τι έχουμε ήταν αυτό που κάποτε ευχόμασταν.” – Επίκουρος (φιλόσοφος)

See Also

“Οι σχέσεις με αρνητικούς ανθρώπους είναι σαν να συναναστρέφεσαι ακανθόχοιρους. Δεν έχεις την παραμικρή ιδέα πώς να τους πλησιάσεις χωρίς να πεταχτούν πάνω σου αγκάθια.” – Shannon L. Alder (συγγραφέας)

“Γύρνα το πρόσωπό σου προς τον ήλιο και δεν θα μπορείς να δεις σκιά.” – Helen Keller (συγγραφέας)

“Μπορείς, πρέπει, και αν είσαι αρκετά γενναίος, θα τα καταφέρεις.” – Stephen King (συγγραφέας)

“Μερικοί άνθρωποι ζουν σε τόσο απόλυτο σκοτάδι που θα σε κάψουν απλά και μόνο για να δουν λίγο φως.” – Kamand Kojouri (συγγραφέας)

“Να προσέχεις τι τροφή δίνεις στο μυαλό και στην ψυχή σου. Τροφοδότησε τον εαυτό σου με θετικότητα και άφησέ τη να σε σπρώξει προς θετικές πράξεις.” – Steve Maraboli (συγγραφέας)

“Ο ένας κοιτάζει το νερόλακκο και βλέπει τη λάσπη, ο άλλος βλέπει μέσα του τα άστρα που αντανακλώνται.” – Immanuel Kant (φιλόσοφος)

View Comments (0)
Scroll To Top