Now Reading
Παλιό θέατρο του 19ου αιώνα μετατρέπεται σε σύγχρονο σπίτι

Παλιό θέατρο του 19ου αιώνα μετατρέπεται σε σύγχρονο σπίτι

Με σκοπό να διατηρήσει ανέπαφη τη δομή και το χαρακτήρα του κτιρίου του 19ου αιώνα, το αρχιτεκτονικό studio cadaval & solà-morales έχει μετατρέψει ένα παλιό θέατρο στην πολυσύχναστη συνοικία Poblenou της Βαρκελώνης, και προτείνει μια νέα ιδέα για ένα σύγχρονο οικογενειακό σπίτι.

Το έργο στοχεύει στην ανάκτηση και την αξιοποίηση των χωρικών και εποικοδομητικών αξιών που υπάρχουν ως αποτέλεσμα της αρχικής λειτουργίας του κτιρίου. “Η δομή του δεν είναι τροποποιημένη, μόνο ενισχυμένη,” εξηγούν οι αρχιτέκτονες.

Η κατοικία επωφελείται από τον αρχικό ανοιχτό σχεδιασμό του παλιού θεάτρου δημιουργώντας μια αρμονική μετάβαση από τους χώρους εργασίας στους χώρους αναψυχής. Μέσω της χρήσης τριών ανεξάρτητων πτερύγων ο χώρος χωρίζεται σε δύο απέναντι στούντιο εργασίας πάνω από την είσοδο και στη μέση υπάρχει ένας μεγάλος ψηλός και διάφανος κεντρικός χώρος που χρησιμοποιείται ως σαλόνι, τραπεζαρία και κουζίνα.

Τα παράθυρα πλήρους ύψους βοηθούν να πλημμυρίσει το σπίτι με φυσικό φως προσφέροντας έτσι θέα στη βεράντα του κήπου, ενώ δημιουργούν άμεση σχέση με τον δρόμο και ανακτούν την αρχική πρόσοψη του θεάτρου. Αφαιρώντας μέρος της οροφής του αρχικού κτιρίου, οι αρχιτέκτονες δημιούργησαν ένα αίθριο με πισίνα που λειτουργεί ως εξωτερική επέκταση του κυρίου χώρου, διασφαλίζοντας επίσης ότι το υπόλοιπο σπίτι φωτίζεται και αερίζεται φυσικά.

Τα υπνοδωμάτια βρίσκονται στο αντίθετο άκρο του ακινήτου στον παλιό πύργο της σκηνής, με δύο υπνοδωμάτια στον πρώτο όροφο και ένα τρίτο με βεράντα στο πάνω επίπεδο.

See Also

Ωστόσο, το καλύτερο μέρος του σπιτιού θα μπορούσε να είναι η είσοδος, η οποία ορίζεται από μια σειρά κλασικών αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένης μιας vintage Porsche 911, δίνοντας στο σπίτι μια ακόμη μοναδική πινελιά.

Photo Credits: ca-so

View Comments (0)
Scroll To Top